Bebeklerin su tüketimi, yaşlarına ve beslenmelerine bağlı olarak değişir.
İşte bebeklerin yaşlarına göre su içme miktarları:
0-6 Ay: Yenidoğan bebeklerin ilk altı ay boyunca ekstra suya ihtiyaçları yoktur. Anne sütü veya bebek formül mama, onların tüm sıvı ihtiyaçlarını karşılar. Bebekler bu dönemde yeterli sıvıyı emzirme veya biberonla alır. Ek olarak su vermek, bebeklerin karbonhidrat, protein ve yağları emmelerini zorlaştırabilir.
6-12 Ay: Bebekler yavaş yavaş katı gıdalara geçiş yaparken, suya olan ihtiyaçları artar. Bebekler bu dönemde, katı gıdaların yanı sıra su verilerek alıştığı dönemdir. Ancak hala ana sıvı kaynağı anne sütü veya bebek formülü olmalıdır. Su, özellikle sıcak hava koşullarında yaptığı idrar miktarı kontrol edilerek arttırılmalıdır.
1-3 Yaş: Bebeklerin bir yaşına geldiklerinde, su içme alışkanlıkları artabilir. Bu dönemde, günde yaklaşık 1 lt su içmeleri önerilir. Ancak bu miktar, çocuğun ihtiyaçlarına ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Unutmayın ki her bebek farklıdır ve su ihtiyacı kişiseldir. Bebeğinizin susuzluğunu ve suya olan ihtiyacını gözlemleyin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Özellikle emzirilen bebekler için ekstra suya ihtiyaçları nadirdir, çünkü anne sütü onların tüm besin ve sıvı ihtiyaçlarını karşılar.