SSS

Sorunuz mu var? 

En çok sorulan soruları sizin için cevapladım.

Bir sorum var !

Ağlamasız bir çözüm vaad edemem, hiçkimse yapamaz. Ağlamayı en aza indirmeye yardımcı olabilecek, ebeveynin daha yoğun bir şekilde dahil olduğu, kademeli olan bağımsız uykuya yönelik çeşitli uyku eğitimi yaklaşımlarını kullanıyorum. Kullandığım yöntemlerden önce bebeğinizin karakterine özel belirlediğimiz uyku rutinleri ile bebeğinizi rahatlatıyorum.

Ağlamak bebeğinizin iletişim şeklidir. Acıktıklarında, yorgun olduklarında, bezlerini değiştirmeye ihtiyaç duyduklarında veya sinirlendiklerinde ağlarlar. Bebeğiniz bu süreçte yeni bir beceri öğreniyor olacak ve bir dereceye kadar ağlaması bekleniyor. Çeşitli uyku eğitimi yöntemleri var ve kullandığım her biri, ağlamayı en aza indirmek için süreç boyunca güvence ve destek sağlamanıza izin veriyor.

Bebeğin doğduğu andan itibaren ilk 3 ay 4. Trimester olarak geçer. Yani bebeğimizin dış dünyaya alışma evresidir ve hala kendini anne karnında gibi hisseder. Bu zamanlarda bol kucak ve temas, 2-3 saatte bir besleme ve ihtiyaçlarını giderme şeklinde bir döngüye girersiniz. Bu süreci uyuturken yarım kundak yaparak , gazlı bebekler için her uykudan önce masaj uygulayarak ve loş ortamda besleyerek daha kolay atlatabilirsiniz.

 

Bu sebeple ben erken doğan bebekleri de göz önünde tutarak 5. aydan itibaren uyku eğitimi verilmesini doğru buluyorum. 5. ay – 3 yaş aralığında çocuğınuza uyku eğitimi vermek ve siz değerli ailelere destek olmak için sabırsızlanıyorum. 🙂

Anne -Baba veya bakımından sorumlu kişi sabırlı, sakin ve tutarlı bir şekilde bebeğine özel yaptığım plana uyarsa 3 günde uykuları düzene girer. Uykuları düzene giren bebeğin uyku eğitimi yaklaşık 14 günde tamamlanır.

Uyku, bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişiminde kritik bir rol oynar. Yeterli ve düzenli uyku, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerine ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı uyuyan bebek gün içi aktivitelerini verimli geçirir ve beslenme saatlerinde hevesli olur.

Mutlu Uyku Eğitimlerini tamamlayan bebekler, uyku vakti geldiğinde kendi kendine uyuyabilmektedir. Uyuyacağı ortamı hiç tanımıyorsa öncelikle sizin güvenli bir ortam olduğunu anlatarak birlikte ortamı tanımanız gerekmektedir.

Mutlu Uyku Eğitimleri sonrasında bu durumlarda sabırlı ve tutarlı düzeni korumaya özen gösterirseniz uyku gerilemesi yaşamazsınız. Bebeğinizin nasıl düzenini koruyacağınızla ilgili yazılı kaynak ile sizi bilgilendirmiş olacağım.

Bebeğinizle aranızdaki bağı zedelemeden Güvenli Bağlanma Odaklı Uyku Eğitimi veriyorum. Bebeğinizi asla yalnız bırakıp odadan çıkmanızı istemiyorum. Bebeğinizin karakterine uygun uyku planı yapıyorum ve bebeğinize çokça sevgi göstererek kendi kendine uyutmayı öğretebilmeniz için sizi yönlendiriyorum. Bu süreçte sizi de yalnız bırakmıyorum.